tisdag 5 juni 2012

Engagemang

På Skutboudden i Brunskog finns en fantastisk förening, Brunskogs Husmodersförening. I mer än 60 år har föreningen funnits. Vävstugan är samlingsplatsen för många av föreningens aktiviteter.


Varje tisdag förmiddag, nästan hela året, samlas många i vävstugan för att brodera, sy, sticka och väva...


Här en liten kavalkad över vad som finns i vävstolarna...


Varpan snurrar varv efter varv, ska bli till nya mattor...I mitten av vävstugan arbetar flitiga fingrar... Naturligtvis snattras det också - Världens problem måste ju lösas...

Kaffepausen är väldigt go... Dagen till ära bjöds vi på fantastisk god marängtårta.

Allt som produceras i vävstugan kommer att gå till sommarens lotteri under Gammelvala och till försäjning. Försäljningen blir i Vävstugan som är öppen under Gammelvala för den som är nyfiken. Då kan ni även träffa någon av dessa trevliga damer.

Husmodersföreningen använder sina inkomster till välgörande ändamål såsom: bidrag till alla ungdomsföreningar i bygden, Barncacerfonden, Världens barn, Läkare utan gränser och Länkarna till exempel. Bydgens ungdomar kan även söka stipendier hos föreningen.


På bordet nedan ligger fantastiska broderier gjorda av Ingrid Johansson. Mönstren är av en dam som hette Stina Hjortsberg. Hon hade en broderi affär i Karlstad för längesedan och har inspirerat många till broderi av hög kvalité och en del rena konstverk. Stina Hjortsberg bodde en tid i Brunskog och ledde kurser i Lek med Lappar. Under Gammelvala i sommar, 21 - 28 juli, kommer dessa att visas i Konsthallen på Skutboudden. Det blir även alster från Brunskogs vackra kyrka, som har en del av Stina Hjortsberg i sina samlingar. Här kan ni se sommarens program till Gammelvala. www.gammelvala.se


Alla är Hjärtligt Välkomna att besöka Vävstugan...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar